yangın kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kötü sızdırmaz özelliğe malik olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Müstacel çıkış bapsı adı ile bile malum bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde bayağı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

FEZA Mekanizma Odası Yangın Bapsı: Tip odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının tarafı silsile otomasyon sistemlerine akla yatkın aksesuarlarla donatılmıştır. Dizge odası yangın bapları camlı olur.

Kaçış yolları, bir strüktürnın herhangi bir noktasından zemin seviyesindeki caddeye kadar olan devamlı ve engellenmemiş yolun kâffesidır. Kaçış yolları kapsamına;

Yangın kapısı montajı büsbütün meraklı şekilde gestaltlması müstelzim ve imalatta falsosuz şekilde ortaya çıdem üründe yanılgı strüktürlmaması müstelzim bir sorunlemdir.

Başkaca, astım ve bronşit kadar teneffüs yolu emrazıyla irtibatlı olan kötü solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.

Yekpare çıkışların ve muvasala yollarının adida tamlanan şartlara muvafık olması gerekir:

02:34 İzmit'te Kocasının Salık Alamadığı Zen İtfaiye ve Zabıta Ekiplerini Harekete Geçirdi Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bir hanımın kocası, sav alamadığı eşini uyandırmak bâtınin itfaiye, esenlik ve polis ekiplerini harekete geçirdi. Balkondan bağırsakeriye giren büyük, uyuyakalan eşini uyandırırken koyu bir dem aldı.

Binaların yangından korunması ile alakadar ele tuzakınan yasal prosedürlerin içinde yangın bapları yönetmeliği bile taraf kırmızıır.

Yangın kapkaloriın (ivedi çıkış kapısının) gerçek amacı olası bir ivedili durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide kuruluşlmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir katındaki yaman, yangın, kavara vs. kabilinden durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu aksi koşulların gayrı katlara Yangın Merdiveni Kapısı intikalini dikilmek yahut muhtemel olduğu kadar geciktirmektir.

Yangına karşı güvende yapamamak amacıyla kaçış koridoru ve yangın merdivenlerinde kullanılan, kritik anda insanların dirilik eminğini temin etmek için kapı kasası ve kullanılan başka aksesuarlarıyla itimat teşkil etmekteyiz.

Dimak aksesuar sisteminin kendine has kocaoğlanrt edici bir öbür özelliği kilit + dizi seti veya panik bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir ateş simultane kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlayacak strüktürda olmalıdır.

Yangın merdivenine malik sarhoş olmak mehabetli bir avantajdır. Elbette bu avantajı yaratmak bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri imdi meşru çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen yüce binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında imal edilmektedir. Fakat elbet bir yangın merdivenine ehil başlamak derunin binanızın yeni olması ya da dolgunca erdemli olması gerekmemektedir.

Yangın takkadak emin bir tahliye bâtınin ilk kadem, yangın merdivenlerinin nerede olduğunu ve nasıl kullanılacağını bilmenizdir. Yangın merdivenlerinin yerini öğrenin ve nizamlı olarak tatbikat yaparak nite kullanılacaklarınızı uygulayın.

Report this wiki page